تمرینات ورزشی در دوران قاعدگی

برخی از افراد در دوران قاعدگی علائمی شامل ناراحتی معده، نفخ، خستگی و سردرد را تجربه می کنند. فعالیت بدنی میتواند به کاهش این علائم کمک کند. به طور کلی فعالیت بدنی دارای مزایای بیشتری برای سلامتی است. این مزایا بدان معناست که افراد باید سعی کنند ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانند، چه در دوران قاعدگی باشند چه نباشند.

 

تمرینات ورزشی در دوران قاعدگی

 

برخی از افراد در دوران قاعدگی علائمی شامل ناراحتی معده، نفخ، خستگی و سردرد را تجربه می کنند. فعالیت بدنی میتواند به کاهش این علائم کمک کند.

به طور کلی فعالیت بدنی دارای مزایای بیشتری برای سلامتی است. این مزایا بدان معناست که افراد باید سعی کنند ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانند، چه در دوران قاعدگی باشند چه نباشند.

در این مقاله فواید ورزش در دوران قاعدگی و همچنین ملاحظاتی که باید در نظر گرفته شوند، بررسی شده است. در ادامه مزایای بالقوه تمرین در دوران قاعدگی ذکر شده است:

بهبود روحیه

طبق تحقیقات کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا، ورزش میتواند به کاهش احساس افسردگی کمک کند. بنابراین، وقتی فرد در طول دوره قاعدگی احساس غم، تحریک پذیری یا عصبانیت را تجربه می کند، میتواند به کمک ورزش این علائم را کاهش دهد.

کاهش خستگی

تغییرات هورمونی می تواند احساس خستگی را در فرد در دوران قاعدگی افزایش دهد. طبق دفتر بهداشت زنان (OWH) ، فعالیت بدنی  در این دوران می تواند باعث افزایش سطح انرژی شود.

کاهش درد قاعدگی

مطالعه ای در مجله آموزش و ارتقا سلامتی نشان داد افرادی که 3 روز در هفته و حداقل 30 دقیقه و برای مدت 8 هفته تمرین می کنند، درد قاعدگی کمتری را نسبت به افرادی که تمرین ندارند، تجربه می کنند. آنها نتیجه گرفتند که ورزش در طول و قبل از دوره قاعدگی میتواند است علائم آن را کاهش دهد.

نیازی به یک فعالیت بدنی شدید یا مدت طولانی در این دوران نیست. حتی پیاده روی به صورت دو 15 دقیقه ی مجزا در روز می تواند مزایایی را به همراه داشته باشد. علاوه بر کمک به حفظ تناسب اندام و وزن فرد، به سلامت قلب و ریه های او نیز کمک میکند.

تمرینات کششی ملایم، مانند یوگا، تای چی و پیلاتس، می توانند به کشش عضلاتی کمک کنند که ممکن است به خصوص در زمان قاعدگی، فرد در آنها احساس  گرفتگی و تنش کند.

برخی از افراد نیز ممکن است به کمک شنا به دلیل احساس بی وزنی در آب علائم دردناک آن را کاهش دهند.

نکاتی برای ورزش در دوران قاعدگی:

هیدراته بمانید

کمبود آب بدن می تواند احتمال عوارض جانبی ناخوشایند دوران قاعدگی از جمله نفخ شکم و یبوست را افزایش دهد. هیدراته ماندن بدن می تواند مدفوع را از طریق روده حرکت داده و باعث کاهش ناراحتی های گوارشی در طی یک جلسه تمرین شود.

 نوشیدن آب حداقل هر 15 دقیقه در طول یک جلسه تمرین می تواند در کاهش این علائم کمک کننده باشد.

مسکن های بدون نسخه را امتحان کنید

کمر درد و گرفتگی آن در ابتدا ممکن است فرد را از انجام تمرین باز دارد. مصرف مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن می تواند به کاهش گرفتگی عضلات قبل از جلسه تمرین کمک کند. استفاده از یخ یا پد حرارتی پوشیده شده با پارچه بعد از ورزش نیز می تواند کمک کننده باشد.

نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که ورزش سبب افزایش جریان خون می شود و این باعث افزایش سرعت خارج شدن خون از رحم میشود.

به همین دلیل مهم است که فرد با پوشیدن تامپون یا پد قاعدگی که به همین منظور طراحی شده اند، از ریختن خون به لباس خود جلوگیری کند.

مواردی که باید از آنها اجتناب شود:

طبق نظریه OWH، هیچ محدودیتی در انجام تمرینات برای افراد در دوره قاعدگی وجود ندارد. فرد همیشه باید ملاحظاتی را برای یک تمرین ایمن درنظر داشته باشد. رعایت نکاتی مانند پوشیدن لباس های محاظتی و پرهیز از بلند کردن وزنه های بیش از حد سنگین حائز اهمیت است. به طور کلی، بهترین کار این است که افراد در طول دوران قاعدگی به بدن خود گوش دهند. اگر فردی احساس خستگی زیادی کند، می تواند شدت تمرینات ورزشی خود را کاهش دهد تا از خستگی مفرط جلوگیری کند.

خطرات ناشی از ورزش بیش از حد

توجه به این نکته مهم است که ورزش بیش از حد باعث می شود فرد یک دوره از قاعدگی خود را از دست بدهد. ورزشکاران استقامتی ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی  نظم قاعدگی خود را از دست بدهند و یا از دوره ی خود بگذرند. اگر شخصی یک تمرین شدید ورزشی را شروع کرده و دوره های قاعدگی خود را از دست داده است، باید با پزشک خود صحبت کند. داشتن یک چرخه قاعدگی منظم معمولاً نشانه سلامتی است. شروع از دست دادن این دوره می تواند به فرد نشان دهد که ممکن است در انجام تمرینات ورزشی خود زیاده روی کرده باشد.

و در آخر...

ورزش در طی دوران قاعدگی میتواند به تسکین علائم کمک کند و همچنین برای سلامت کلی  بدن مفید است. افراد نیازی به محدود کردن هیچ فعالیت بدنی خاصی در این دوران ندارند، مگر اینکه دچار درد یا ناراحتی شوند، که نشان می دهد باید از شدت تمرینات یا زمان آن بکاهند.

منبع

medicalnewstoday

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط
تنظیمات
این پرونده را به اشتراک بگذارید :
Facebook Twitter Google LinkedIn

یادداشت کاربران
درج یک یادداشت :
نام کاربری :
پست الکترونیکی :
وب :
یادداشت :
کد امنیتی :
8 + 8 = ?