تغذیه در دورانهای خاص
  • چاقی کودکان را جدی بگیریم

    چاقی در دوران کودکی شرایط جدی و مهم پزشکی است که هم دوران کودکی و هم بزرگسالی را تحت تأثیر قرار می دهد.

    چاقی کودکی نگران کننده است زیرا وزن اضافی، اغلب کودکان را در مسیر مشکلات سلامتی از جمله دیابت، فشار خون و کلسترول بالا قرار می دهد که قبلا به عنوان مشکلات بزرگسالی در نظر گرفته می شدند.

     

  • 6 راهکار برای کمک به افزایش قد

    چندین فاکتور بر روی قد کلی شما تاثیر می گذارند. گفته می‌شود که فاکتورهای ژنتیکی مسئول 60 تا 80 درصد از قد نهایی شما هستند و عوامل محیطی مشخص از جمله تغذیه و ورزش معمولا مسئول درصد باقی مانده هستند.

    از یک سالگی تا بلوغ بیشتر افراد تقریباً 2 اینچ در سال به قدشان اضافه می‌شود. در دوره ی جهش رشدی در بلوغ، سرعت رشد قد شما ممکن است به 4 اینچ در سال برسد. با این حال این میزان برای هر شخص متفاوت است.

    راهکارهای زیر برای ارتقاء سلامت کلی و حفظ قدتان به عنوان یک بزرگسال پیشنهاد شده است:  

  • مکمل یاری در دوران شیردهی

    مواد مغذی ضروری در دوران شیردهی به شما و کودک شما کمک می کند تا دچار کمبود های تغذیه ای نشده و کودکتان از رشد کافی بهره مند شود. این مواد در میوه ها و سبزیجات تازه، غلات سبوس دار، آجیل، لوبیا، لبنیات، گوشت و ... یافت می شوند که در این مطلب به بررسی جامع تر آنها می پردازیم.

  • پوکی استخوان، چالش مهم دوران سالمندی

    همانطور که می دانید استخوان ها نقش مهمی را در سیستم حرکتی ما ایفا می کنند. هر گونه صدمه به استخوانها باعث ناتوانی در حرکت شده، فرد را در زندگی روزمره دچار مشکل کرده و از انجام بسیاری از کارها باز می دارد. عوامل مختلفی بر سلامت استخوان ها تآثیر گذارند. از جمله ی این عوامل رژیم غذایی است که فرد در طول زندگی خود رعایت می کند.

  • اهمیت تغذیه در دوران بلوغ

    دوران بلوغ یکی از پرچالش ترین دورانها ی زندگی انسان است.در این دوران که بین مرحله ی کودکی و بزرگسالی است فرد دچار تغییرات فیزیولوژیک و روانی بسیاری می شود. تغییرات در عملکرد عاطفی و شناختی موجب می شود نوجوان مستقل تر شود. در این دوران فرد تحت تأثیر همسالان و دوستان خود است، بنابراین دوستان علاوه بر والدین می توانند در سبک زندگی آینده ی فرد تأثیر گذار باشند.

  • تغذیه در دوران سالمندی

    با پیشرفت های علم پزشکی میزان امید به زندگی در قرن اخیر افزایش یافته است. طب سالمندی به بیماری های مزمنی که به میزان زیادی با این دوره از زندگی همراه است، می پردازد و دربرگیرنده ی تشخیص و مراقبت در این بیماریها است.

    مراقبت تغذیه ای در سالمندان تنها رژیم درمانی پزشکی را شامل نمی شود بلکه با ارتقاء سبک زندگی سعی در پیشگیری و گسترش بیماری ها دارد. سالمندان نیاز به یادگیری خود مراقبتی دارند و باید آموزش های مناسب تغذیه ای و بهداشتی را دریافت کنند.