مدیریت وزن
  • مقایسه رژیم های با پروتئین گیاهی و پروتئین حیوانی

    الگوهای غذایی متعددی برای کاهش وزن و حفظ آن طراحی شده است که از این بین می توان به رژیم های پر پروتئین اشاره کرد. بسیاری از مطالعات، مزایای مهمی را برای رژیم پر پروتئین برای کاهش وزن ذکر می کنند، از جمله افزایش احساس سیری، افزایش متابولیسم، حفظ توده ی عضلانی در طی کاهش وزن، کاهش توده چربی و پیشگیری از وزن گیری مجدد.

  • خوب و بد رژیم های کالری شمار

    یکی از جنبه های مثبت رژیم غذایی کم کالری و کالری شمار این است که پیروی از آن پیچیده نیست. تا زمانی که بتوانید بخشها و واحد های غذایی خود را اندازه بگیرید و جمع و تفریق کنید، می توانید رژیم کم کالری را دنبال کنید. از طرف دیگر، در حالی که سادگی شمارش کالری باعث می شود این رویکرد بدون عارضه به نظر برسد، متأسفانه مسأله ی مهم تری از کالری موجود در مواد غذایی وجود دارد. 

  • آیا رژیم Sirtfood  واقعا کار می کند؟

     Sirtfood  یک رژیم جدید و مورد علاقه ی افراد مشهور در اروپا است. طراحی کنندگان این رژیم ادعا دارند که این رژیم راهی برای کاهش چربی ها و جلوگیری از بیماری هاست. با این حال، متخصصین حوزه ی سلامت هشدار می دهند که این رژیم ممکن است اثرات سوء نیز داشته باشد. 

  •  چگونه ترکیب بدن خود را بهبود بخشیم

    بسیاری از افراد از وزن کردن خود واهمه دارند. این موضوع برای آنها که بعد از انجام تمرینات سخت و رعایت رژیم غذایی سالم، عقربه ترازو هنوز هم همان وزن را نشان می دهد، بسیار ناامیدکننده است. در این مقاله با معنای ترکیب بدن و تناسب اندام و اینکه چگونه به طور علمی آن را بهبود بخشیم آشنا خواهیم شد.

  • گرلین: هورمون گرسنگی

    افزایش وزن تا حدی ناشی از اشتها و هورمونهای تنظیم کننده وزن است که سعی در حفظ و حتی به دست آوردن دوباره چربی ها دارند. در این بین گرلین، "هورمون گرسنگی"، نقشی اساسی دارد زیرا باعث ارسال سیگنال هایی به مغز می شود که شما را به خوردن غذا تشویق می کند.

  • لپتین: از هورمونهای کلیدی در کنترل وزن

    بسیاری از مردم بر این باورند که چاقی و لاغری فقط به کالری هایی که انسان دریافت می کند، بستگی دارد! با این حال، تحقیقات جدید درباره چاقی مخالف این ایده است. دانشمندان به طور پیوسته می گویند: هورمونی به نام لپتین در چاقی نقش دارد. اکنون اعتقاد بر این است که مقاومت لپتین، یعنی حالتی که بدن شما به این هورمون پاسخ نمی دهد، عامل اصلی افزایش چربی در انسان است.

  • نقش ژنتیک در شکل بدن

    محققان می گویند ژنهای شما می توانند تعیین كنند كه چربی های شما در كجای بدنتان ذخیره شوند و این می تواند تأثیرات متفاوتی بر سلامتی داشته باشد. کارشناسان می گویند که نسبت دورکمر به لگن شما می تواند نشانه ای از خطر بیشتر برای دیابت و مشکلات سلامت قلبی و عروقی باشد.

  • حفظ شادابی صورت در حین کاهش وزن

    بسیاری از افراد به دلیل مشغله های کاری خود، تغذیه ناسالم، عدم تعادل هورمونی و مشکلات سلامت روان دچار افزایش وزن می شوند. کاهش وزن برای افراد دارای اضافه وزن، یک دستاورد بزرگ است. با این حال، یکی از بزرگترین دغدغه های مرتبط با کاهش وزن تأثیر آن بر روی پوست شما است. 

  • تأثیرات قهوه بر وزن بدن

    قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب در دنیاست. تأثیرات قهوه بر کنترل وزن، مختلف است. از فواید آن می توان به کنترل اشتها و بهبود متابولیسم اشاره کرد که هر دو می توانند به کاهش وزن کمک کنند. قهوه حاوی کافئین است که می تواند موجب کاهش خواب و در برخی افراد باعث ولع بیشتر به شکر شود، که هر دوی این فاکتورها می تواند اثرات منفی بر وزن داشته باشد. 

  •  شکل بدن ما چیست و چه ارتباطی با سلامتی دارد؟

    شکل بدن شما اطلاعات مهمی درباره سلامتی تان بازگو می کند. این که بدنتان چربی های اضافه را در کدام بخش بدن انباشته می کند، به چند عامل مانند ژنتیک، تأثیرات هورمونی و سبک زندگی مانند رژیم غذایی، فعالیت بدنی و میزان استرس بستگی دارد.

    با دانستن شکل بدن خود می توانید مسائل مرتبط با سلامتی که شما را تحت تأثیر قرار می دهد، شناسایی کنید

  • راهکارهایی برای کاهش چربی بازوها

    از دست دادن چربیهای سرسخت بدن خصوصا در بعضی نواحی می تواند دشوار باشد. بازوها اغلب به عنوان یک ناحیه مقاوم برای ازدست دادن چربی به نظر می رسند. با این حال راههایی برای از دست دادن چربی آنها وجود دارد:

  • افزایش وزن و هورمون تیروئید

    یکی از عواملی که بر وزن افراد می تواند تاثیر بگذارد، تعادل انرژی است.  منظور از تعادل انرژی، تعادل بین انرژی لازم برای بدن با میزان انرژی دریافتی به صورت مصرف غذا می باشد. تغییر در هر یک از این دو کفه می تواند تعادل انرژی بدن را تغییر دهد و بر وزن فرد اثر بگذارد.

  • آشنایی با گلوتامین و عملکردهای آن در بدن

    گلوتامین اسید آمینه‌ای مهم با عملکرد های فراوان در بدن است. این اسید آمینه واحد سازنده برای ساختن پروتئین و قسمت حیاتی برای سیستم ایمنی است.

     به علاوه، گلوتامین نقش ویژه‌ای در سلامت روده دارد. بدن شما به طور طبیعی این اسیدآمینه را می سازد و همچنین در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود.

  • آشنایی با رژیم های کم کربوهیدرات

    ما در رژیم غذایی خود 3 گروه درشت مغذی را دریافت می کنیم:

    کربوهیدرات 4 کیلوکالری به ازای هر گرم

    پروتئین 4 کیلوکالری به ازای هر گرم

    چربی 9 کیلوکالری به ازای هر گرم

    انرژی را به بدن منتقل می کنند. یکی از انواع رژیم های غذایی که برای کاهش وزن در افراد چاق استفاده می شود، رژیم کم کربوهیدرات است.

  • رژیم غذایی فاقد گلوتن

    گلوتن جزو خانواده پروتئین هایی معروف به پرولامین (گلوتنین و گلیادین)، است که پروتئین ذخیره ای در آندوسپرم نشاسته ای بسیاری از غلات مانند گندم، جو و چاودار را تشکیل می دهند. هر نوع دانه غلات حاوی مقادیر مختلف گلوتن و سایر پروتئین ها می باشد. پرولامین های مختلف (به عنوان مثال، گلوتنین، گلیادین) باید بعد از مصرف در روده کوچک هضم شوند. با این حال، آنها مولکول های طولانی پپتید سرشار از پرولین و گلوتامین هستند که هضم آن برای انسان دشوار است.

  • تاثیرات هورمون رشد بر بدن

    بدن انسان ساختار بسیار پیچیده و منحصر به فردی دارد. برای پیشبرد عملکرد های بدن، هورمون ها جزء ضروری محسوب می شوند.

    یکی از فرآیند های مهم بدن، رشد و تکامل است که در هر سن و شرایطی ویژگی های خاص خود را دارد. هورمون های بسیاری در فرآیند رشد انسان دخیل هستند. باید به این نکته توجه داشت که هورمون رشد نه تنها باعث رشد قدی و وزنی می شود، بلکه باعث تکثیر و تمایز سلولی در تمام سنین می شود و تنها مقدار آن در دورانهای مختلف، متفاوت است. 

  • مزایا و معایب رژیم های روزه داری

    شاید در مورد رژیم هایی با محدودیت کالری و یا روزه داری زیاد شنیده باشید و فکر کنید چرا این رژیم ها توجه زیادی را به خودشان جلب کرده اند.

     آیا آنها با رژیم‌های دیگر برای کاهش وزن متفاوت هستند؟

     محدودیت کالری به معنای کاهش میانگین انرژی دریافتی کمتر از میزانی است که به طور معمول بدون سوء تغذیه یا محرومیت از مواد مغذی، ضروری است. افراد در رژیم روزه داری چیزی نمی خورند یا دریافت خود را در زمان هایی از روز، هفته یا ماه محدود می کنند. 

  • استرس چگونه بر افزایش وزن تأثیر می گذارد؟

    شاید اسم هورمون کورتیزول را بسیار شنیده باشید و بدانید هنگامی که بدن در استرس قرار می گیرد سطح این هورمون افزایش می یابد. اما کورتیزول چیست و چه عملکرد هایی دارد؟

    چگونه بر بدن ما اثر می گذارد؟ آیا این هورمون می تواند وزن بدن و اشتها را تحت تأثیر قرار دهد؟

    این ها سوالاتی است که در این مطلب به آنها پاسخ می دهیم.

    بدن برای مقابله با استرس واکنش ها و مکانیسم های متعددی دارد.

  • راههای سالم افزایش وزن
    امروزه بسیاری از افراد به دنبال راهکاری سالم و نتیجه بخش برای افزایش وزن خود هستند. گروهی از این افراد را ورزشکاران تشکیل می دهند که ممکن است برای شرکت در مسابقات و یا افزایش بیشتر توده ی عضلانی خود نیاز به افزایش وزن داشته باشند. 
    .گروهی دیگر که نیاز به افزایش وزن دارند, کسانی هستند، که، زیر استاندارد های وزن مورد قبول قرار دارند.
     
  • نقش گلوتامین در ریکاوری پس از تمرین

    اگر شما یک ورزشکار حرفه ای یا مبتدی باشید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به سندرم بیش تمرینی و سایر بیماری های دیگر قرار داشته باشید. سندروم  بیش تمرینی مجموعه ای از عوامل تنش زایی است که ناشی از برنامه ی مفرط ورزشی و تمرینی می باشد و در دوره ی کوتاه مدت موجب کاهش ظرفیت عملکرد و خستگی ورزشکار می شود.

     

  • رژیم های تک غذایی، خوب یا بد؟

    با شیوع چاقی، افراد بیشتری به دنبال کاهش وزن و حفظ وزن خود هستند. اغلب افراد مایلند راهی را انتخاب کنند که سریع تر به وزن مطلوب خود برسند. ولی آیا همیشه این راه حل ها کارساز است؟

    رژیم مونو یا همان رژیم تک غذایی (به عنوان رژیم مونوتروفیک نیز شناخته می شود) یکی از بیشترین تعداد جستجوها در اینترنت است. اگر اسم آن را شنیده باشید, احتمالا ادعاهایی را درباره ی آن خوانده اید که می تواند منجر به کاهش وزن سریع و آسان شود. 

  • آشنایی با رژیم اتکینز

    رژیم اتکینز یک برنامه غذایی کم کربوهیدرات پرطرفدار است که در سال 1960 توسط یک متخصص قلب به نام رابرت اتکینز طراحی شد.

    رژیم اتکینز کربوهیدرات را محدود می کند در حالی که بر مصرف پروتئین و چربی تأکید دارد. رژیم اتکینز فازهای مختلفی برای کاهش و نگهداری وزن دارد که با برنامه‌های بسیار کم کربوهیدرات آغاز می‌شود.

  • با رژیم پالئو بیشتر آشنا شویم

    رژیم غذایی پالئو یک برنامه غذایی است که تقلیدی از چگونگی غذا خوردن انسانهای ما قبل تاریخ را نشان می دهد. این رژیم شامل خوردن غذاهای کامل است که از لحاظ تئوری، مردم می توانند شکار یا جمع آوری کنند.

    طرفداران رژیم پالئو رژیمهای غذایی مدرن که پر از غذاهای فرآوری شده است را رد می کنند. 

     

  • نقش دوپامین در اعتیاد به غذا

    اگر تاکنون سعی کرده اید مصرف تنقلات خود را کاهش دهید، حتما متوجه شدید که اینکار ساده نیست. حتی اگر ذهن انسان به مضر بودن این مواد آگاه باشد و دلایل منطقی بر مصرف نکردن آن ها داشته باشد، باز هم قسمتی در مغز وجود دارد که با این موضوع مخالفت می کند.

    برخی از مردم این مشکل را ندارند و به راحتی می توانند انواع و مقدار غذاهایی را که می خورند کنترل کنند، در حالی که به نظر می رسد برخی دیگر هیچ کنترلی ندارند.

     

  • بهبود افتادگی پوست پس از کاهش وزن

    از دست دادن وزن زیاد یک موفقیت چشمگیر است که خطرات ابتلا به بیماری شما را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. با این وجود، افرادی که به کاهش وزن زیاد دست می یابند، غالباً پوستی شل دارند که ممکن است بر ظاهر و کیفیت زندگی شان تأثیر منفی بگذارد.

    این مقاله به بررسی عواملی که باعث شل شدن پوست در اثر کاهش وزن می شود، می پردازد. همچنین اطلاعاتی در مورد راه حل های طبیعی و پزشکی ارائه می دهد که می تواند به سفت و خلاص شدن از شر پوست شل کمک کند.

  • کاهش وزن سریع، خوب یا بد؟

    کاهش وزن سریع می‌تواند فرد را در معرض خطر مشکلات سلامتی از جمله از دست دادن ماهیچه، سنگهای صفرا، کمبودهای تغذیه‌ای و افت متابولیسم قرار دهد. متداول ترین راه هایی که افراد سعی می‌کنند تا کاهش وزن سریع داشته باشند، از طریق ورزش سنگین و پیروی از رژیم های با محدودیت زیاد  (crash diet)یا رژیم های بسیار کم کالری (کمتر از 800 کالری در روز) هستند. 

  • رژیم غذایی راهی مناسب برای کاهش چربی شکمی

    رژیم غذایی بی شک نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای در چاقی دارد. چاقی می تواند از افزایش دریافت انرژی، کاهش مصرف انرژی، یا ترکیبی از هر دو ایجاد شود. یکی از انواع مهم چاقی، چاقی های مرکزی است که اصطلاحا به آن چاقی سیبی شکل یا آندروئید می گویند که تجمع چربی بیشتر در ناحیه شکم رخ می دهد.

    در این مطلب سعی شده تا راهکارهای رژیمی و غذایی برای کاهش چربی شکمی ارائه شود.

  • آشنایی با الگوهای رژیمی سالم: رژیم مدیترانه ای

    رژیم مدیترانه ای در کشورهای حوزه ی دریای مدیترانه رواج دارد از جمله ی این کشور ها می توان به یونان، اسپانیا، ایتالیا و مصر اشاره کرد. رژیم مدیترانه ای با کاهش ریسک بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی، دیابت و چاقی ارتباط دارد. در این مطلب به تشریح اجزای این رژیم و فواید آن می پردازیم.

  • نقش انسولین در کاهش وزن

    وزن شما عمدتا توسط هورمون ها کنترل می شود. تحقیقات نشان می دهد که هورمون ها بر اشتها و اینکه چه میزان چربی ذخیره می کنید، تاثیر دارند. در ادامه نقش انسولین در کاهش وزن و راهکارهایی برای تعادل انسولین درشرح داده شده است.

  • هورمون هایی که در کنترل وزن تأثیر دارند

    عدم تعادل هورمونی یکی از دلایل افزایش وزن می باشد. در ادامه به هورمونهای تأثیرگذار بر وزن بدن اشاره شده است: